Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Sebzeli Pilav Tarifi

  • Kaç Kişilik 12-14
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 40dk

Sebzeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

Tavuklu harç;

  • 600 g tavuk göğsü
  • Sıvıyağ
  • 1 adet kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Havuçlu harç için;

  • Sıvıyağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz

Pilav için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1, 5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Sebzeli Pilav Tarifi Yapılışı

Pilav severler için değişik bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Gün masalarına ve akşam yemeklerinde sunum kadar lezzetli bir sebzeli pilav tarifi.Tenceremize 600 g tavuk göğsünü alarak suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim. Sıvıyağı da ekleyip kavuralım. Üzerine doğranmış 1 adet kırmızı biberi ilave edip karıştıralım. Son olarak tuz, karabiber ve pulbiber ekleyerek biberler yumuşayana kadar pişirelim ve ılımaya bırakalım.Ayrı bir tavaya sıvı yağ alıp üzerine bir adet küp küp doğanmış soğanı ilave edip kavuralım. Üzerine 2 adet rendelenmiş havucu ekleyerek kavurmaya devam edelim. 1 çay kaşığı tuz ekleyip karıştıralım ve ılımaya bırakalım.Pilav için tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıp üzerine ılık suda bekletmiş olduğumuz pirinci ekleyip karıştıralım. Üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyip kavurmaya devam edelim. 2 su bardağı sıcak suyunu ilave edip pişmeye bırakalım. Pirinçler suyunu çekip yumuşadıktan sonra pilavı ocaktan alalım.Kalıbımızın tabanını ilk olarak havuçlu harcımızı yerleştirelim. Üzerine sotelediğimiz tavukları dökelim. Son olarak pilavın tamamını kalıba boşaltalım ve hafifçe bastırarak yerleşmesini sağlayalım. Uygun bir servis tabağı alarak kalıbı dikkatlice ters çevirelim. Dileğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz