Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Yumuşacık Poğaçam

  • Kaç Kişilik 12-14
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 20dk

Yumuşacık Poğaçam Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yaş maya
  • Yarım margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta beyazı(sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı soğuk su
  • Aldığı kadar un

Yumuşacık Poğaçam Tarifi Yapılışı

Yediğiniz en puff poğaça olacak!Ocağa yarım margarinimizi koyup eritiyoruz. O sırada yumurta beyazlarımızı derin bir kaba koyuyoruz. üzerine şekeri, tuzu, sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Soğuk suyumuzu ve eriyen margarinimizi karışıma ekliyoruz bu karışım ılık olmalı margarin ve su birbirini dengeliyor. Ardından mayamızı azıcık ılık suda iyice eritiyoruz ve ekliyoruz. Unumuzu havalandırarak yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir kıvam elde ediyoruz. 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Daha sonra un yardımıyla şekillendirip 170 derecede ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Dilerseniz içine 1 çay kaşığı kadar margarin koyup bezeleyebilirsiniz güzel oluyor. Afiyet Olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz