Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Soğan Karışımlı Lavaş Üstü Tavuk

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 40dk

Soğan Karışımlı Lavaş Üstü Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet lavaş ekmeği
  • 2 adet tavuk budu
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 3 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, pulbiber, toz kırmızı biber, sumak, kekik, nane, yenibahar
  • Soğanları ve tavukları kavurmaya yetecek kadar sıvı yağ

Soğan Karışımlı Lavaş Üstü Tavuk Tarifi Yapılışı

Bismillah. Pratik ve çok lezzetli bir tarif. Denemenizi tavsiye ederim.Tavuk butlarını iyice yıkayalım ve düdüklü tencerede yaklaşık yarım saat haşlayalım. O arada lavaş ekmeklerini uzunlamasına sıkıca rulo sarıp bıçakla ince ince doğrayalım ve servis tepsimize aktaralım. Soğanları küp doğrayalım ve bir tavada sıvı yağ ile rengi dönene kadar kavuralım. Sumak, pul biber, nane ve tuzunu ekleyelim, bir iki tur daha kavurup ocaktan indirelim. Kavrulan soğanları sıcağıyla lavaşların üzerine dağıtalım ve birbiriyle iyice karıştıralım. Haşlanmış tavuğumuzu didikleyelim. 3 kepçe haşlanmış tavuk suyunu lavaşların üzerine gezdirelim. Didiklenmiş tavukları yağda kavuralım, tuzunu, salçasını ve baharatını (kekik, pul biber, toz kırmızı biber, yenibahar) ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım. Son olarak kavrulan didiklenmiş tavukları soğan karışımlı lavaşlarımızın üstüne eşit şekilde dağıtalım. Soğan karışımlı lavaş üstü didiklenmiş tavuklarımız hazır (başka isim bulamadım tarifime :)). Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz