Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Tam Ölçülü Revani Tarifi

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 15dk

Tam Ölçülü Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 100 gr. tereyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Şerbeti için;

  • 3. 5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2-3 damla limon

Tam Ölçülü Revani Tarifi Yapılışı

Yumurta ve toz şeker köpürtülür.

Eritilmiş ve ılınmış tereyağ ilave edilir ve çırpılır.

Un ,vanilin ve kabartma tozu elenir. İrmik ile karıştırılır yavaş yavaş karışıma eklenir ve çırpılır.

Uygun boy fırın kabı yağlanıp karışım dökülür. 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirilir.İlk sıcaklığı çıkan keke ılık şerbet dökülür. AFİYET OLSUN.

TARİFİMİN VİDEOLU ANLATIMI İÇİN İNSTAGRAM SAYFAMA BEKLERİM. LİNKİ PROFİLİMDE.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz