Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Sultan Sarması

  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 15dk

Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt (krem şantiyi hazırlamak için)
  • Hindistan cevizi

Sultan Sarması Tarifi Yapılışı

Muhallebisi için ,süt, şeker ,un, kakao karıştırılarak kısık ateşte pişirilir. Yoğunlaşan muhallebiye vanilya ve tereyağı eklenerek karıştırılır. Ocaktan alınır. Fırın tepsisine hindistan cevizi yayılır. Pişen muhallebi üzerine dökülür. Soğumaya bırakılır. Krem şanti süt ile hazırlanır. Soğuyan muhallebinin üzerine dökülür. 3 saat buzdolabın da dinlendirilir. Eşit parçalara bölünür. Sarılır servis yapılır.Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz