Sultan Sarması
- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 15dk
Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt (krem şantiyi hazırlamak için)
- Hindistan cevizi
Sultan Sarması Tarifi Yapılışı
Muhallebisi için ,süt, şeker ,un, kakao karıştırılarak kısık ateşte pişirilir. Yoğunlaşan muhallebiye vanilya ve tereyağı eklenerek karıştırılır. Ocaktan alınır. Fırın tepsisine hindistan cevizi yayılır. Pişen muhallebi üzerine dökülür. Soğumaya bırakılır. Krem şanti süt ile hazırlanır. Soğuyan muhallebinin üzerine dökülür. 3 saat buzdolabın da dinlendirilir. Eşit parçalara bölünür. Sarılır servis yapılır.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder