Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Tavuk Kapama

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 15dk

Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg parçalanmış tavuk
  • 1 tane soğan
  • 1 dolu çorba kaşığı salça
  • 5 su bardağı pirinç
  • Karabiber
  • Tuz

Tavuk Kapama Tarifi Yapılışı

Öncelikle tavuklarımızı yıkıyoruz ve tencereye koyup kavuruyoruz daha sonra bir tane soğanı yağda kavuruyouz .İçine bir çorba kaşığı salça ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz ve su ekliyoruz tavukların her yeri beyaz olunca salçalı soğanı tavukların üzerine döküyoruz su ekleyip kaynatıyoruz .Tavuklar pişene kadar kaynatalım 5 su bardağı Pirinççi yıkayalım ve tepsiye yayalım .Tavukları pirinçin üzerine dizelim 9 su bardağı suyunu da ekleyip üstüne karabiber ekelim önce 200 derece kaynadıktan sonra 180 derece fırında pişirelimAfiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz