Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Triliçe (Karamelli)

  • Kaç Kişilik 12-14
  • Hazırlama 25dk
  • Pişirme 30dk

Triliçe (Karamelli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yumurta
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 9 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbet için ;

  • 5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 paket sıvı krema

Karamel sos;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Triliçe (Karamelli) Tarifi Yapılışı

Yumurta ve şekeri iyice kar haline gelinceye kadar çırpalım daha sonra suyu ilave edip ardından un kabartma tozu ve vanilya eleyerek kaba ekleyip çırpalım, ardından dikdörtgen borcama dökelim .170 derece önceden ısınmış fırında pişirelim, kürdan batırarak piştiğinden emin olup çıkaralım. Süt şerbeti için; ocağa süt ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştıralım, ardından kremayı ekleyip ocağı kapatalım ve çırpalım ardından soğumuş kekin üzerine dökelim, dolapta en az 2-3 saat bekletelim, ardından bir kaba toz krem şantiyi ve sütü koyup koyulaşana kadar çırpalım.Teflon ya da seramik bir tencereye şekeri koyalım.Orta ateşte sürekli karıştırarak yakmadan eritelim.Şekerin rengi sararınca ocağın altını iyice kısalımİçine hazırladığımız krem şantiyi karıştırarak kaşık kaşık ilave edelim.Sonra tüm malzemenin iyice birbirine karışması için tekrar karıştırıp ocaktan alalım. Soğuk olunca kekin üzerine yayalım. Bir gece dolapta beklerse daha güzel olur, şimdiden afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz