Yoğurtlu Bezelye (Gaziantep)
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 30dk
Yoğurtlu Bezelye (Gaziantep) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr kuşbaşı doğranmış et
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 büyük patates
- 1 büyük havuç
- 3 kase yoğurt
- 1 yumurta
- 1. 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 1 yemek kaşığı nane
Yoğurtlu Bezelye (Gaziantep) Tarifi Yapılışı
Yine yöresel bir yemek paylaşacağım sizinle. Büyük ihtimalle bir çoğunuz denememişsinizdir. Çok güzel görünümlü ve tadı da muhteşemdir.Geçelim tarife.İlk olarak küçük parçalar halinde doğranmış olan etimizi düdüklü tencere alıyoruz haşlamaya başlıyoruz ilk siyah suyu çıkınca köpüğünü alıyoruz. Düdüklü kapatıp haşlamayı bırakıyoruz. Etler pişmeye yakın küçük küçük doğranmış olan havuç ve patatesleri de ekliyoruz. Hala yemeğimiz kaynamaya devam ediyor, tuzunu da ekleyelim.Sebzeler yumuşayıncaya Ben haşlanmış nohut ve bezelye tercih ettim onları da direk yemeye ekliyoruz. Çok sulu çorba gibi olmasın. Suyu sebzeleri geçmesin. Daha sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Küçük bir tencereye yoğurt, tuz, yumurta ve unu pişirmeye başlıyoruz kaynayınca yemeğin üzerine boşaltıyoruz.
Küçük bir tavaya sıvı yağ ekleyip ısıtmaya başlıyoruz üzerine nane döküp tavayı Ocaktan alıp yemeğin üzerine boşaltıyoruz ya da nane yi tek tek tabakların üzerine serviste yapabilirsiniz.Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder