Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe
Tavuklu Nohut Yemeği

Tavuklu Nohut Yemeği

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 30dk

Tavuklu Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü
  • 1-1, 5 su bardağı nohut (önceden haşlanmış)
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı acı biber salçası
  • Su
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavuklu Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

Kuru soğan yemeklik doğranır ve sıvı yağda kavrulur. Ardından kuşbaşı doğranan tavuk göğsü ilave edilir ve 5-10 dakika kadar da beraber kavrulur. Salçalar ilave edilir karıştırılır. Nohutlar( ben önceden haşlayıp buzluğa kaldırıyorum) ilave edilir ve bir iki kez karıştırdıktan sonra üzerine göz kararı ılık su ilave edilir. (Tavukların ve nohutların üzerine geçecek kadar). En son tuz ilave edilir ve kapağı kapatılır. Tavuklar pişene kadar ve yemek kıvam alana kadar pişirilir. Deneyeceklere afiyet olsun.

Tarifin Devamı
Patates Püresi

Patates Püresi

  • Kaç Kişilik 1-2
  • Hazırlama 5dk

Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane patates
  • Süt
  • Kaşar peyniri rendesi
  • 1 kaşık tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Patates Püresi Tarifi Yapılışı

Patatesler haşlandıktan sonra tereyağı ve tuzu blenderla karıştırılır ardından kaşar peyniri rendesi ve süt ile karıştırıyoruz. Üzerine karabiber döküyoruz

Tarifin Devamı
Sazan Balığı Levengisi (Azeri Mutfağı)

Sazan Balığı Levengisi (Azeri Mutfağı)

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 30dk

Sazan Balığı Levengisi (Azeri Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler

Balığın iç malzemeleri;

  • 1 tane büyük sazan balığı
  • 3 yemek kaşığı siyah erik sıvı turşu (bilmiyorum türkiyede şu tursudan varmi erikden yapılıyotuzlu bir turşu)
  • 3 su bardağı makineden geçirilmiş ceviz
  • Tuz, pul biber, kara biber
  • 2 tane orta boy soğan ben balığı temizlerken içinde yumurtaları çıktı onu da kullandım

Sazan Balığı Levengisi (Azeri Mutfağı) Tarifi Yapılışı

İç harcını ilk önce soğan rondadan gecirip iyice suyunu sıkalım sonra cevizi, turşuyu, balık, yumurta, soğan, pul biber, tuz ,kara biber döküp yoğuralım ve hazır. Balığı temizleyelim yıkayalım mutfak peçetesi ile tamamen kurutalım 1 yemek kaşığı erik turşusu yine alalım balığı tuzlayalım .Kara biber ,pul biber serpip sonra turşuyla içini dışını turşu sürelim. Hazırladığımız iç harcını balığın karnınaa kulağına tam dolduralım mutfak ipiyle dikelim. 200 derecede 1 saat kadar pişirelim afiyet olsun

Tarifin Devamı
Tiramisu Toplar

Tiramisu Toplar

  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 15dk

Tiramisu Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedildili bisküvi
  • Yarım çay bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı gold neskafe
  • 200 gram labne peynir
  • 2 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

Bulamak için;

  • Kakao

Tiramisu Toplar Tarifi Yapılışı

Kedi dili bisküvileri robottan geçirelim bir geniş kaba alalım ılık sütte kahveyi karıştıralım bisküviye ekleyelim .Geriye kalan malzemeleri de katıp yoğuralım ceviz büyüklüğünde toplar yapıp kakaoya buluyalım afiyet olsun

Not; top yapmadan tatlılık oranına bakın az gelirse biraz da şeker ekleyebilirsiniz

Tarifin Devamı
Elmalı Turta

Elmalı Turta

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 15dk

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 150 gr margarin
  • Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
  •  1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Harç için;

  • 3 elma
  • 1 tatlı kaşığı tarcın
  • 3 yemek kaşığı şeker

Elmalı Turta Tarifi Yapılışı

İlk olarak harcı hazırlayalım. Elmaları rendeleyelim ve şekerle birlikte suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Suyu çekince de tarçın ve isterseniz ceviz ekleyebilirsiniz. Karıştırıp soğumaya bırakalım. Hamurumuzu yapmak için margarin, sıvı yağ ve yumurtayı karıştıralım. Daha sonra un ,kabartma tozu ve vanilyayı karıştıralım. Yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Eğer porsiyonu azaltmak isterseniz ununu ve margarini azaltabilirsiniz. 10 dakika kadar buzdolabında bekletelim. Daha sonra tepsiye hamuru iki cm kalınlıkta elimizle yayalım. Hamurdan elma büyüklüğünde parça ayıralım. Üzerine elma harcını ekleyelim. Hamurdan elma büyüklüğünde kopardığımız hamurları şerit halinde keselim. Çapraz olcak şekilde üzerine ekleyelim. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim. Üzeri kızarıncaya kadar pişen tartımızı çıkaralım ve ilk sıcağı çıktıktan sonra pudra şekeriyle süsleyelim. Afiyet bal şeker olsun

Tarifin Devamı
Açma Tarifi

Açma Tarifi

  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 30dk

Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yaşmaya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Açma Tarifi Yapılışı

İlk önce yoğurma kabımıza maya ve sütü alarak çırpma teliyle karıştırıyoruz üzerine diğer sıvıları ekliyoruz sıvı yağ ve suyu. Daha sonra içerisine şeker ve tuzumuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz sonra alabildiği kadar un ilave ederek homojen hale geleme kadar hamuru yoğuruyoruz. Biraz yumuşak bir hamur elde etmemiz gerek. Sonra bu hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp elimizle hafif yassılaştırıp sıvı yağ ile genişletiyoruz. Bu hamuru önce rulo yapıp sonrada hamurun her iki ucunu ters yöne çevirerek uçlarını birleştiriyoruz. Şekillendirilmiş hamurları tepsiye alarak tepside en az 1 saat mayalandırıyoruz sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susamla süsleyip ısıtılmış fırına verip 200 derecede pişiriyoruz.

Tarifin Devamı
Lahana Salatadı

Lahana Salatadı

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 10dk

Lahana Salatadı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım lahana (ince rendelenmiş)
  • 2 adet havuç(ince rendelenmiş)
  • Yarım su bardağı doğranmış ceviz
  • Yarım su bardağı mısır
  • Yarım su bardağı kuru üzüm (önceden biraz sıcak suda bekletin)
  • Yarım su bardağı doğranmış dereotu
  • Mayonez ve ya yoğurt(5 kaşık ve ya daha az ya da çok da olabilir )
  • Biraz limon suyu

Lahana Salatadı Tarifi Yapılışı

Lahana, havuc rendelenir bir kapta mısır, üzüm, dereotu, ceviz le birlikte karıştırılıp ve mayonez yada yoğurt ve biraz limon suyuyla birlikte güzelce karıştırıp servis kabınıza alabilirsiniz.

Tarifin Devamı
Muhteşem Tam Ölçülü Chesecake

Muhteşem Tam Ölçülü Chesecake

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 1 saat
  • Pişirme 20dk

Muhteşem Tam Ölçülü Chesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 2-3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ

Kreması için:

  • 2 yumurta
  • 600 gr labne
  • 1 paket(200 mlgram) krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 buçuk yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Jölesi için:

  • 6 adet portakalın suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet limon suyu

Muhteşem Tam Ölçülü Chesecake Tarifi Yapılışı

Tabanı: bisküvileri unufak olana kadar blendırdan geçirelim.Bir kaba alalım, eritilmiş 2-3 kaşık tereyağını üzerine gezdirip yoğuralım. Kelepçeli pasta kalıbımızın tabanından dışarı taşacak şekilde yağlı kağıt serelim kelepçesini takalım. Dışa çıkan kağıtların etrafına paket lastiği ya da herhangi bir lastik takalım. Yoğurduğumuz bisküvileri tabana güzelce dökelim. Bastıralım. İyice sıkıştıralım. Buzdolabına koyalım. O buzdolabında beklerken kremasını hazırlayalım:

Kreması: önce yumurtaları ve şekeri mikserle çırpalım. Daha sonra labneyi ekleyip çırpalım. Sonrasında diğer tüm malzemeleri ekleyip çırpalım. Vanilyamızı en son ilave edelim. Buzdolabından alıp kalıbımızın üzerine dökelim.

Bu aşamadan sonra fırın tepsimize kalıbımızı koyalım. Yağlı kağıdı geçmeyecek kadar su koyalım. 150 derecede ısıttığımız fırına verelim. Sık sık kontrol edelim, üzeri çok hafif pembeleşir pembeleşmez fırını kapatalım kapağını açalım bekletelim. Ben başka şeyler uğraşırken unuttum ve üzeri hafiften çatladı. Üst kısmının düz kalması için çok sık kontrol etmeniz ve kesinlikle fazla bekletmemeniz gerekiyor.

Jölesi için: portakalları ve limonu sıkalım, tanelerinin girmemesi için süzgeçten geçirelim. Dilerseniz limon suyu koymayabilirsiniz ancak hafif mayhoş tat daha güzel oluyor ben bu şekilde tavsiye ederim. Sonra diğer malzemelerle ocağa alalım, tel çırpıcıyla kıvam alana kadar orta ateşte karıştıralım. Hazır olan jölemizi soğuk zemine alalım ara sıra karıştırarak soğutalım.

Fırından çıkardığımız pastamızın üzerine ılık jölemizi dökelim. Kalıpla birlikte buzdolabında bir gün bekletelim. Ceesecakemiz hazır. Kesinlike tam ölçüyle hazırlanmış, hazır satılan ceesecakelerden çok daha güzel bir tarif oluyor. Dışarıda asla ceesecake yemeyen, çünkü sevmeyen biri olarak bu tarifle gerçekten seveceğinizden çok eminim. Afiyet olsun.

Tarifin Devamı
Mısır Çorbası

Mısır Çorbası

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 20dk

Mısır Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr süt mısır
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • Kuru nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı un

Mısır Çorbası Tarifi Yapılışı

Önceden haşladığınız tavuğunuzdan kalan tavuk suyunu kaynamaya bırakın .Bir kasede yoğurt, un ve yumurtayı çırpın kaynamakta olan tavuk suyuna azar azar ekleyin. Mısırlarıda ekleyip 10 dk daha kaynatın en son tereyağından kuru naneyi biraz kızartıp çorbanıza ekleyin bildiğimiz çorbaların dışında lezzetli bir çorba afiyet olsun

Tarifin Devamı
Muzlu Çilekli Milkshakee

Muzlu Çilekli Milkshakee

  • Kaç Kişilik 1-2
  • Hazırlama 5dk

Muzlu Çilekli Milkshakee Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 muz
  • 5-6 adet çilek
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 3-4 adet buz
  • 2 yemek kaşığı maraş dondurması sade
  • İsteğe göre pudra şekeri
  • Çikolata sosu

Muzlu Çilekli Milkshakee Tarifi Yapılışı

Bütün malzemeleri bir kaba alıp blendırdan geçiriyoruz. Pürüzsüz olduğunda bardağımıza çikolata sosunu gelişi güzel sıkıp milkshakemizi bardağa boşaltıyoruz .Diledigimiz gibi süslüyoruz. Üzerine krem santide yapabilirsiniz bana ağır geldiği için yapmadım.

Afiyet olsun

Tarifin Devamı
Nefis Tarhana Çorbası

Nefis Tarhana Çorbası

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 15dk

Nefis Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı tarhana
  • 5 su bardağı soğuk su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça(tercihen biber)
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Nefis Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı

Geniş bir tencerede suyu ve tarhanayı karıştırıyoruz. En az 30 dakika önce karıştırırsak çözünmesi daha kolay olur. Kısık ateşte tahta bir kaşıkla hiç bırakmadan karıştırıyoruz. Koyulaşıp fokurdamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıyoruz. Bu sırada başka bir tavada yağ, salça ve baharatlar hafif kızdırılarak çorbanın içine ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet olsun :)

Tarifin Devamı
Valide Sultan Çorbası

Valide Sultan Çorbası

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 20dk

Valide Sultan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 300 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş ekmek
  • 1 küçuk boy soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Çorba için ;

  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 tane et suyu
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı hürrem baharatı
  • 7 bardak su

Terbiyesi için ;

  • 1. 5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşiği nane

Valide Sultan Çorbası Tarifi Yapılışı

Köfte malzemesini iyice yoğurup küçük küçuk yuvarlayalım .Tavaya az sıvıyağ koyup kızartalım havuç, patates küçük doğrayiı havuç ,bezelyeyi haşlayalım .Yumuşayınca patatesi koyup haşlayalım tencereye bulgur, pirinç, suyu koyup ocağa alalım .Pirinçler yumuşayınca haşlanan garnitürü koyalım bir iki kaynasın. Köfte, et suyu, baharat, tuz koyup biraz kaynatalım yoğurt, un iyice karıştırıp tencereden iki kepçe sıcak su koyup karıştıralım yavaş yavaş tencereye dökelim kaynayana kadar karıştıralım .Kaynayınca ocağı kısalım iki dakika kaynasın yeterli. Ocağı kapatıp tereyağını köpürene kadar eritelim naneyi katalım çorbaya dökelim karıştıralım afiyet olsun. Not kıvamı koyu olursa suyunu çoğaltalım..

Tarifin Devamı
Zeytinyağlı Mis Ekmek

Zeytinyağlı Mis Ekmek

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 30dk

Zeytinyağlı Mis Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı kurumaya
  • Az tuz ve şeker
  • Aldığı kadar un

Zeytinyağlı Mis Ekmek Tarifi Yapılışı

Ilık sütte maya eritilir şeker, tuz ve un ilave edilir yumuşak bir hamur elde edilir. 20 dk mayalanmaya bırakılır.Sonra ister tepsiye yayılarak isterseniz küçük bezeler halinde yağlı tepsiye alınır önceden ısıtılmış 210 derece fırında pişilir.

Afiyet olsun

Tarifin Devamı
Bitli Kurabiye

Bitli Kurabiye

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 25dk

Bitli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı çörek otu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1-2 damla sirke
  • Alabildiği kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta akı

Bitli Kurabiye Tarifi Yapılışı

Tüm malzemeleri sırasıyla karıştırıp istediğiniz şekili verin. Yumurta akına batırın. Üzeri kızarınca fırından alın.AFİYET OLSUN.

Tarifin Devamı
Fırında Karnıbahar (Börek Tadında)

Fırında Karnıbahar (Börek Tadında)

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 50dk

Fırında Karnıbahar (Börek Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk kilo karnabahar
  • 500 gr yoğurt
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Karnıbahar (Börek Tadında) Tarifi Yapılışı

Karnıbaharlar bir lokmalık kesilir. Kaynayan suda çatal batırarak haşlayın. Biraz diri olması gerekiyor. Sıcak sudan çıkarında biraz soğuk su döküp süzülmeye bırakılır bu arada sos hazırlanır. Yoğurt, yumurta, sıvıyağ ve tuz bir kasede çırpılır. Karnıbaharlar borcama yan yana dizilir. Üzerlerine sos dökülür her yerine gelecek şekilde. 220 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz yaklaşık 40 dk. Pişen karnabaharın üzerine kaşar serpilir 2 dk daha fırında bekletilir. Servise hazır.

Tarifin Devamı
Sushi

Sushi

  • Kaç Kişilik 1-2
  • Hazırlama 5dk

Sushi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sushi pirinçi
  • 1 su bardağı su
  • 3 adet nori yaprağı (Sushi yosunu)
  • 1 adet havuç
  • 1 adet salatalık
  • 50 ml pirinç sirkesi
  • Somon füme
  • Yarım yemek kaşığı şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • Soya sosu

Sushi Tarifi Yapılışı

Pirincimizi nişastası çıkana kadar yıkayalım.Bir bardak sıcak su ve pirinci  tamamen suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.Pirinç pişince karıştırıp üzerini kapatalım ve  15 dk dinlendirilelim ve soğumasını bekleyelim. Bir cezvede 50 ml pirinç sirkesi, tuz ve şeker eriyene kadar ısıtalım . Karışımı pirinçlere ilave edip   pirinçle bütünleşmesini sağlayalım  ve karışımı eklediğimiz pirinci dinlendirip soğutalım. Havuç ve salatalıkları jülyen doğrayalım . Bir kaseye su doldurulup hazırda bekletilm. Nori yaprağını  hasır bir servisimizin üzerine açalım  pirinçin 1/3ü nü ekleyelim .Ve eşit şekilde yayalım . Yaprağın bir tarafına havuç ve salatalıklarımızı ekleyip , üzerine somon ekleyelim yavaş yavaş, hasır servis ile iyice sıkılarak rulo haline getirelim. Bıçak suya daldırılıp rulonun iki ucundaki sarkan parçalar kesilir, tercihe göre dilimlenerek yanında soya sosu ile servis edebiliriz.

Afiyet olsun:)

Tarifin Devamı
Puf Puf Nişastalı Kek

Puf Puf Nişastalı Kek

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 45dk

Puf Puf Nişastalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Puf Puf Nişastalı Kek Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar☺ Hem pratik hem ekonomik hemde uzun süre bayatlamayan çok hafif puf puf bir kek mutlaka denemenizi öneriyorum denediğinizde diğer keklerle arasındaki farkı göreceksiniz.Çırpma kabında yumurtaları şekeri ve vanilyayı mikserle kar gibi olana kadar iyice çırpın. Üzerine sıvı yağı ilave edip karıştırın. En son nişastayı ve kabartma tozunu ilave edip biraz daha çırpın. Kek kalıbını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Kalıbın her yerine gelicek şekilde hafif un serpip fazla ununu silkeleyin. Harcı kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirin. ( ilk yarım saat fırını açmayın ) Kürdan testi yaparak piştiğini kontrol edin. Kek pişince fırını kapatıp kapağını aralayarak kekin fırının içinde soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirip pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.AFİYET OLSUN

NOT: Kekte süt veya yoğurt kullanılmıyor.

Tarifin Devamı
Kırmızı Mercimek Çorbası

Kırmızı Mercimek Çorbası

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 20dk

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  •  1 adet soğan
  •  1 kırmızı mercimek
  •  Su bardağının 4/1 kadar pirinç
  •  Su bardağının 4/3 kadar sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  •  8 su bardağı su
  • Tuz
  •  Nane

İsterseniz;

  •  Karabiber
  •  Pul biber

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

İlk önce yağımızı tenceremize döküp sonrasında doğradığımız soğanları atıyoruz içine ardından soğanlar kızdığında üzerine salçamızı döküyoruz güzelce karıştırıyoruz ve salça erinceye kadar karıştırıyoruz.Yıkadığımız pirinç ve mercimeği içine atıp çok az karıştırdıktan sonra suyumuzu ekliyoruz, tuzumuzu ve nanemizi koyduktan sonra karıştırıp kısık ateşle kaynamasını bekliyoruz. Kaynadıktan 5 dk sonra veya 7 dk sonra kapıyoruz ve çorbamız hazır bulunmakta ☺ Eğer çok koyu kıvamda olur ise üzerine su ekleyebilirsiniz ayrıca blender kullanarak taneciklerin olmamasını sağlayabilirsiniz.Afiyet Olsun

Tarifin Devamı
Kremalı Portakallı Tart Revani

Kremalı Portakallı Tart Revani

  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 20dk

Kremalı Portakallı Tart Revani Tarifi İçin Malzemeler

Revani için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tepeleme karbonat
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet portakalın kabuğu (beyaz kısımları alınmış)

Kreması için;

  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 5 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Kremalı Portakallı Tart Revani Tarifi Yapılışı

❤Herkese Sağlıklı Mutlu Huzurlu Günler❤Sizlere herkesin bildiği ve çok sevdiği kremalı tart revaniyi hatırlatayım dedim birde benim tarifimle deneyin Revani için yumurta ve şeker iyice çırpılır ardından süt ,sıvı yağ eklenir çırpılır. Ardından irmik ,un ,kabartma tozu ,karbonat ,portakal kabuğu rendesi eklenir çırpılır.Margarinle yağlanmış kalıba dökülür. Benim kalıbın ölçüsü 30 cm.Eğer kalıbınız yoksa aynı ölçülerde borcam tepsi kullanabilirsiniz. İlla şekilli olmasına gerek yok düzde olsa olur 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Şerbeti için 2 su bardağı şeker ,2 su bardağı su ve bir portakal kabuğu dilimleri kaynamaya bırakılır. Kabuğun beyazı alınıp öyle yapılır.Revani piştikten sonra soğumaya bırakılır. Biraz ılık hale gelince şerbeti verilir. Şerbet ılıktan biraz sıcak olacak. Şerbeti çektikten sonra bir servis tabağına ters çevrilir.Krema için un, şeker ve süt tencereye alınır karıştırılır. Sonra ocağa alınır ve kremanın üzeri göz göz olana kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra vanilya eklenir. Ve revaninin çukur kısmına krema dökülür. Soğuması için buz dolabına kaldırılır. Sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun

Tarifin Devamı
Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz