Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe
Zeynepin Poğaçası

Zeynepin Poğaçası

  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 20dk

Zeynepin Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin erit,
  • 2 yumurta (1inin sarısını ayır)
  • 2 paket kabartma tozu,
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kase yoğurt
  • Alabildiği kadar un

Zeynepin Poğaçası Tarifi Yapılışı

Malzemelerin hepsini un hariç karıştırıyoruz. En sonunda ununu ekleyip şekil veriyoruz. 175 derece fırında 20 dk pişiriyoruz :) Afiyet olsun.

Tarifin Devamı
Beşamel Soslu Patates

Beşamel Soslu Patates

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 20dk

Beşamel Soslu Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 büyük patates

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Beşamel sosu için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 buçuk su bardağı süt
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üstü için;

  • Rendelenmiş 1 dolu bardak kaşar

Beşamel Soslu Patates Tarifi Yapılışı

Öncelikle patatesler ince ince doğranır ve kızartma tenceresinde kızartılır kızaran patatesler borcama alınır.Beşamel sos için tereyağ ve sıvı yağ ısınır içine iki yemek kaşığı un ilave edilir biraz kavrulduktan sonra bir yandan çırpılıp bir yandan süt ilave edilir böylece topaklanmaz, bir silme çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber ilave edilir bir kaç dk fık fık edince pişirilir, borcamdaki patateslerin üzerine ilave edilir ve önceden ısıtılmış fırına verilir bir 10 dk pişirildikten sonra en üste kasar ilave edilip ustu kızarıncaya kadar bir 10 dk daha pişirilip sıcak sıcak servis edilir ,afiyet olsun

Tarifin Devamı
Kadınbudu Köftesi

Kadınbudu Köftesi

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 20dk

Kadınbudu Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kıyma yarısı çiğ yarısı kavrulmuş
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 tabak dolusu pilav
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı bulbiber
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 yumurta
  • Un
  • Sıvı yağ

Kadınbudu Köftesi Tarifi Yapılışı

Yarım kilo kıymayı 1 orta soğanla kavurucaz. 10 dakika soğumaya bırakıcaz, ardından yarım kilo kalan kıymayı soğuyan kıymaya katıp pilavı da eklicez, içine karabiber, pul biberi ekleyip, kabartma tozunu yoğurduktan sonra dolapta 10 dakika dinlendircez. Büyük köfte şekli veri,p una yumurtaya bulayıp sonra kızgın yağa koyup kızartıcaz.

Tarifin Devamı
Gelin Bohçası

Gelin Bohçası

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 20dk

Gelin Bohçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Arasına koymak için
  • 1 bardak süt
  • 1 paket krem şanti

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi

Gelin Bohçası Tarifi Yapılışı

Hayırlı akşamlar. öncelikle sırasıyla un süt yumurta yağ kakao ve vanilya kabartma tozunu derince bir kaba koyup mikserle iyice karıştırıyoruz, diğer yandan teflon tavamızı iyice ısıtarak yaptığımız karışımdan birer kaşık tavaya koyup pişiriyoruz sadece bir tarafını pişiriyoruz üst tarafı göz göz olunca çıkarıp bir bez üzerine koyuyoruz. Bir paket krem şanti ve bir bardak sütle krem şantiyi hazırlayıp 20 dk dolapta bekletiyoruz. Daha sonra birer kaşık krem şantiyi paykeklerin içine koyup sırasıyla hindistan cevizine batırıp biraz daha beklettikten sonra servis yapıyoruz. şimdiden afiyet olsun muhakkak deneyin

Tarifin Devamı
Simit Kebabı (Gaziantep)

Simit Kebabı (Gaziantep)

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 30dk

Simit Kebabı (Gaziantep) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana -kuzu karışık yağlı kıyma (dilerseniz tek olarak da olabilir)
  • 1 çay bardağı simit(ince bulgur )
  • 1 büyük kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz karabiber pul biber

Simit Kebabı (Gaziantep) Tarifi Yapılışı

Gaziantep in yöresel bir kebaplarından biridir. Mangalda da çok iyi olur. Fakat bugün ben fırında yapacağım. Denemenizi tavsiye ederim.

İlk olarak bulguru bir kaba alıp ılık su ile kısır gibi ıslatıp üzerini başlayalım. Bulgur şişerken kuru soğan ve sarımsak rendeleyelim. Yaklaşık 15 dakika sonra bulguru yoğurma kabına alıp içerisine kuru soğan sarımsak tuz karabiber pul biber ekleyip güzelce yoğuralım birbirine işleyince içerisine kıymayı da ekleyip güzelce yoğuralım. Tamamen yorulunca bir mangal şişini alıp parça parça etten alıp şişe uzunca tutturalım (elimizi ıslatarak)daha sonra şişten eti sıyırıp fırın tepsisi ne dizelim. 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.Dilerseniz telli ızgaralarda da ev tipi mangalda da yapabilirsiniz gerçekten çok lezzetli ve tekrar tekrar yapmak isteyeceğiniz bir kebap türü.Ben servis sırasında yanına kuru soğan ve maydanozu karıştırıp sumak ekşisi döktüm dürüm arasına serviste çok güzel olur.Afiyet olsun

Tarifin Devamı
Zeytinyağlı Sarma Dolma

Zeytinyağlı Sarma Dolma

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 45dk
  • Pişirme 30dk

Zeytinyağlı Sarma Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr. asma yaprağı
  • 7-8 adet dolmalık biber
  • 2-3 adet patlıcan

Harcı için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 orta boy domates
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 büyük boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Nar ekşisi
  • Nane (kuru)
  • Pul biber
  • Tuz (miktarını siz belirleyin)

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı nane
  • İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz (bir fiske)
  • Nar ekşisi

Zeytinyağlı Sarma Dolma Tarifi Yapılışı

Merhaba,

Bugün annemden öğrendiğim bu tarifi paylaşmak istedim.

İlk olarak yazdan hazırladığımız salamura yapraklarımızı sıcak suda 25-30 dk. bekletelim. Soğan, domates ve biberimizi ince ince doğrayalım. Pirincimizi yıkayalayım. Sarımsakları havanda çok az tuzla dövelim. Doğradığımız malzemeleri ve pirinçlerimizi bir kaba alalım, ardından salça, nane, pul biber, tuz, nar ekşisini ekleyelim iyice karıştıralım.

Dolmalık biberleri temizleyip, patlıcanları oyalım, kapaklarını kesmeyi unutmayın. Yapraklarımızı sudan alıp suyunu sıkalım, bir kere yıkayalım. Ben önce dolmaları dolduruyorum. Dolmalarımızı doldurduktan sonra tenceremizin bir köşesine dizelim. Yaprakları tencerenin kenarına tek tek sıralayalım böyle sarması daha kolay oluyor. Sarmalarımızı da sarıp tencereye yerleştirdikleri sonra üzerine çok az tuz serpip bekletiyoruz.

1-1. 5 lt. suyu kaynatalım. Suyumuz kaynarken sosumuzu hazırlayalım. Zeytinyağı, ekşi, naneyi -dilerseniz salça da ekleyebilirsiniz- bir kasede karıştıralım, tenceremize sosumuzu dökelim. Kaynayan suyumuzu, yemeğin üzerini 2-3 parmak geçene kadar ekleyelim, üzerine bir tabak kapatalım, sarma taşım olmadığı için ağırlık olması adına ben yazdan hazırladığım konservelerden koyuyorum :) Yüksek ateşte kaynayana kadar pişsin, kaynadıktan hemen sonra kısık ateşte kapağı çok az açık kalacak şekilde pişirelim. Kaynama sonrasında koyduğunuz ağırlığı kaldırmanız gerekiyor. Yemeğimiz suyunu çektiğinde pişmiş oluyor.

Afiyet olsun.

Tarifin Devamı
Triliçe (Karamelli)

Triliçe (Karamelli)

  • Kaç Kişilik 12-14
  • Hazırlama 25dk
  • Pişirme 30dk

Triliçe (Karamelli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yumurta
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 9 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbet için ;

  • 5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 paket sıvı krema

Karamel sos;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Triliçe (Karamelli) Tarifi Yapılışı

Yumurta ve şekeri iyice kar haline gelinceye kadar çırpalım daha sonra suyu ilave edip ardından un kabartma tozu ve vanilya eleyerek kaba ekleyip çırpalım, ardından dikdörtgen borcama dökelim .170 derece önceden ısınmış fırında pişirelim, kürdan batırarak piştiğinden emin olup çıkaralım. Süt şerbeti için; ocağa süt ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştıralım, ardından kremayı ekleyip ocağı kapatalım ve çırpalım ardından soğumuş kekin üzerine dökelim, dolapta en az 2-3 saat bekletelim, ardından bir kaba toz krem şantiyi ve sütü koyup koyulaşana kadar çırpalım.Teflon ya da seramik bir tencereye şekeri koyalım.Orta ateşte sürekli karıştırarak yakmadan eritelim.Şekerin rengi sararınca ocağın altını iyice kısalımİçine hazırladığımız krem şantiyi karıştırarak kaşık kaşık ilave edelim.Sonra tüm malzemenin iyice birbirine karışması için tekrar karıştırıp ocaktan alalım. Soğuk olunca kekin üzerine yayalım. Bir gece dolapta beklerse daha güzel olur, şimdiden afiyet olsun

Tarifin Devamı
Petibörlü Pasta ( En Kolay Tatlı )

Petibörlü Pasta ( En Kolay Tatlı )

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 10dk

Petibörlü Pasta ( En Kolay Tatlı ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 .5 paket petibör bisküvi
  • 3 avuç fındık
  • 2 paket puding
  • Süt
  • Hindistan cevizi ( isteğe göre)

Petibörlü Pasta ( En Kolay Tatlı ) Tarifi Yapılışı

İlk önce bir tabağı süt dolduruyoruz içinde petibör bisküvilermizi içine batırıp hemen çıkarıyoruz çok yumuşamaması için. Ardından ıslattığımız bisküvileri tepsimizin altına diziyoruz ardından üstünü pudingle örtüyoruz sonra tekrardan bir kat daha bisküvi serip tekrar üzerini pudingle kaplıyoruz arasına ezdiğimiz fındıklarıda serperek bu işlemi bir sıra bisküvi bir sıra puding ve bir sıra fındık serperek puding bitene kadar işlemi devam ettiriyoruz. En sonunda üstünü pudingle kaplayıp üstüne isteğe göre hindistan cevizi veya tekrardan fındık serpebilirsiniz. Hazırladıktan sonra 1 saat buzlukta bekletinizAFIYET OLSUN :))))

Tarifin Devamı
Çiçek Ekmek

Çiçek Ekmek

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 35dk

Çiçek Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket kutu krema
  • 4-5 su bardağı un (Kontrollü koyun)

Üzeri için;

  • 1 yumurta
  • Bir tutam pudra şekeri

Çiçek Ekmek Tarifi Yapılışı

Su ve sütü cezvede ılındırın. Yoğurma kabına alın. Üzerine maya ,şeker, tuz, krema koyun. Unu kontrollü olarak ekleyin ele yapışmayacak bir kıvama gelince üzeri kapalı bir şekilde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurumuza çiçek şekli verdikten sonra yumurtamızı bir tutam pudra şekeri (ayrı bir tat veriyor üstelik üzeri parlıyor) atarak çırpın ve üzerine sürün. Fırın ısınana kadar 15 dk kadar daha bekletin. 180 derecede ısınmış fırına sürün. Kürdan testi yaparak üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Tarifin Devamı
Waffle Tarifi (Evde Yapım)

Waffle Tarifi (Evde Yapım)

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 15dk

Waffle Tarifi (Evde Yapım) İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1. 5 su bardağı un

Waffle Tarifi (Evde Yapım) Yapılışı

Waffle sevmeyen var mı ki valla yoktur diye düşünüyorum bende çok seviyorum:) bu tarifi de denedim harika oldu. Hazır hamurları sevmiyorum neden kendimiz yapmayalım ki hem pratik hemde fazla masraftan kurtarır bizi öyle değil mi

➡Öncelikle ben meyveleri dilimledim. Muz, kivi ve elma kullandım istediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz:). Gelelim hamur aşamasına Bir kap da 1 adet yumurta ve yarım çay bardağı şekeri güzelce köpürene kadar çırpıyoruz. Diğer malzemeleri (un hariç) katıp çırpmaya devam ediyoruz bir yandan diğer elimizle bardaktaki unu azar azar dökerek çırpıyoruz. Ne koyu ne çok sıvı bir kıvam olacak. Çırpma işlemimiz bittikten sonra tost makinesini yüksek derecede ısıtıyoruz ısıtmadan önce az bir miktarda tost makinesinin içine sıvı yağ sürüyoruz. Makineniz ısındıktan sonra tost makinesinin ortasına hamurumuzdan döküyoruz ve tost makinesini kapatıp pişiriyoruz. Benim bir hamurum yaklaşık 3 dakika da pişti. 1 dakika dolmadan hemen açmayın makineyi 1 dakika dolduktan sonra açıp kontrol ederek pişirebilirsiniz. Kullandığım kaşık ölçüsünü de resim olarak paylaşayım sizlerle ben kullandığım kaşık ile 2 buçuk kaşık koydum bir kişilik waffle için. Ve pişen waffle hamuru sıcakken çikolata sürerseniz daha rahat sürersiniz. Üstünüde istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz afiyet olsun

Tarifin Devamı
Karışık Kuru Kavurması

Karışık Kuru Kavurması

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 15dk

Karışık Kuru Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kuru patlıcan
  • 4- 5 adet kuru biber
  • 4 -5 adet kuru domates
  • 4 -5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sivri yeşil biber
  • 1 çay kaşığından az karabiber
  • 1 çay kaşığından az kimyon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Karışık Kuru Kavurması Tarifi Yapılışı

Kuru sebzelerimizi derin bir tencereye alalım üzerine yaklaşık 2 litre kaynamış su koyalım ve ocakta 15 dk yumuşayıncaya kadar kaynatalım .Yumuşadıktan sonra suyunu süzüp bir köşede bekletelim soğusun soğuduktan sonra haşlanıp suyunu süzmüş olan bütün kuru sebzelerimizi küçük küçük doğrayalım .Bu arada tavaya sıvı yağ koyup soğanımızı küp küp doğrayıp ilave edelim pembeleşinceye kadar kavuralım üzerine biberimizi de doğrayıp ilave edelim 5 dk kadar kavuralım .Salça, tuz, toz biber ve baharatlarımızı da ekleyip kavurma işlemine devam edelim üzerine kuru sebzeleri ilave edelim .5 dk kadar kavuralım üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edelim

Tarifin Devamı
Havuçlu Ballı Kurabiye

Havuçlu Ballı Kurabiye

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 15dk

Havuçlu Ballı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 10 gr margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • 4 orta boy rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • Bal ve Hindistan cevizi

Havuçlu Ballı Kurabiye Tarifi Yapılışı

İlk olarak rendelenmiş havucu suyu ve şekeri tavaya alın karıştırın pişmeye bırakın havuçlar suyunu çekince en son tarçını ilave edip karıştırın .Altını kapatın soğumaya bırakın. Oda sıcaklığında ki margarini ve un hariç diğer malzemeleri karıştırma kabına alın çırpın en son unu kontrollü bir şekilde ilave edin .Kulak memesi kıvamında yoğurun hamuru .2 ye bölün hamuru kare şekilde açın yapmak istediğiniz büyüklükte hamurdan kareler kesin kalıp varsa onunla da yapabilirsiniz ortalarına 3 yada 4 kez çizikler atın havuçlu harcı ekleyin resimde ki gibi şekil verin .180 derece de 15 dk pişirin soğuyan kurabiyelere bal sürün ve Hindistan cevizine bulayın afiyet olsun.

Tarifin Devamı
Ay Çekirdekli Ekmek

Ay Çekirdekli Ekmek

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 1 saat 30dk
  • Pişirme 25dk

Ay Çekirdekli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 450 gr un
  • 20 gr yaş maya
  • 200 ml ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 50 gr sıvı yağ
  • 50 gr ay çekirdeği

Ay Çekirdekli Ekmek Tarifi Yapılışı

Unu ve tuzu tezgaha ekleyin ortasına bir çukur açın. Unun ortasındaki çukura mayayı dökün. Üzerine biraz su ekleyin ve mayayla suyu birbirine özleştirin. Sıvıyağ, şeker ve geriye kalan suyu mayanın üzerine dökün. Hamuru iyice karıştırın. Hamurun sertliğine göre su veya un ekleyin. Hamur pürüzsüz ve elastik olunca temiz bir kaba alıp üzerini bez ile örtün. 30 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamuru tekrar tezgaha alın ve içine ayçekirdeklerini döküp yoğurmaya başlayın. Hamuru somun hale getirin. Üzerine temiz bir bez örtüp 30-35 dakika dinlendirin. Dinlenme zamanının 15. Dakikasında üzerine bıçak yardımıyla artı çizin. Daha sonra hamurun dinlenme süresini bekleyin. Fırını 210 derecede ısıtın. Hamuru ilk 15 dakika 210 derecede pişirin. Fırının derecesini 190 dereceye düşürün ve 10 dakika daha pişirin. Tel bir ızgara üstüne alıp soğumaya alın.AFİYET OLSUN.

Tarifin Devamı
Nefis Kurabiye

Nefis Kurabiye

  • Kaç Kişilik 12-14
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 25dk

Nefis Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 2 yumurta (bir tanesinin akını üzeri için ayırın)
  • 1su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 1paket kabartma tozu
  • 1paket vanilya
  • 2çorba kaşığı kadar nişasta
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • Ben sade lokum kullandım ama çikolata falan da konulabilir.

Üzeri için;

  • Rondodan geçilmiş fındık

Nefis Kurabiye Tarifi Yapılışı

Oda sıcaklığında durmuş olan margarinle beraber bütün malzemelerimizi karıştıralım kulak memesi kıvamında bi yumuşaklık elde edince içine ne koymayı arzu ederseniz onu koyuyorsunuz ve yuvarlayarak ayırmış olduğumuz yumurtanın akına bandırıp fındığa buluyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz. 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişiriyoruz. 25 adet kurabiye elde ediliyor.

Afiyet olsun :)

Tarifin Devamı
Cappuccino

Cappuccino

  • Kaç Kişilik 1-2
  • Hazırlama 5dk

Cappuccino Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet nescafe
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 fincan süt

Cappuccino Tarifi Yapılışı

Nescafe, şeker ve suyu bi kavanozda iyice çalkalayın. Fincana dökün. Sütü ılıtın ve fincana dökün. Hazırrrr ☕

Tarifin Devamı
Karışık Pizza

Karışık Pizza

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 40dk

Karışık Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • Pulbiber, kekik ve tuz

Malzemeler;

  • Sucuk
  • Sosis
  • Kırmızı biber
  • Yeşil biber
  • Yeşil zeytin
  • Kaşar

Karışık Pizza Tarifi Yapılışı

Öncelikle hamur için gerekli malzemeleri karıştırıyoruz hamuru tutup 30dk mayalanması için bekliyoruz. Bu sırada üzeri için malzemeleri kesiyoruz mayalanınca borcama yağlayıp hamuru yayıyoruz .Üzerine hazırladığımız pizza sosunu sürüyoruz sonra malzemeleri diziyoruz en son kaşar rendesi koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıp hamur pişene kadar pişiriyoruz

Afiyet olsun

Tarifin Devamı
Etli Lahana Sarması

Etli Lahana Sarması

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 30dk

Etli Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

İç Harcı;

  • 300 gr satır kıyma
  • 2 adet soğan
  • Maydanoz
  • Pul biber
  • Tuz
  • Isot
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • Yağ
  • Salça
  • 1 adet dolmalIk lahana

Etli Lahana Sarması Tarifi Yapılışı

Lahanaları ayıklayıp sıcak suda biraz haşlıyoruz. Süzüp soğuk sudan geçiriyoruz. Sonra soğanları minik minik doğruyoruz ve diğer harcı malzemeleri ekliyoruz ve harmanlıyoruz. Lahanaları saracak şekilde kopararak içine harç koyup sarıyoruz. Hepsi bittikten sonra lahanaların üzerine az salça, tuz, yağ ,su koyarak ocağa koyuyoruz. Afiyet olsun

Tarifin Devamı
Salçalı Un Çorbası

Salçalı Un Çorbası

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 20dk

Salçalı Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 tatlı kaşığı dolusu kuru nane
  • 2 tatlı kaşığı tuz (damak zevkine göre ayarlanılabilir)
  • 11 su bardağı su

Salçalı Un Çorbası Tarifi Yapılışı

Öncelikle belirtmek isterim ki; çok az bir malzemeyle hem çok pratik hem de gayet lezzetli bir çorba muhakkak denemenizi öneriyorumTencereye yağı alıp fazla kızdırmadan eritelim. Ardından unu ilave edip 1-2 dk kokusu çıkana kadar kavuralım. Sonra salçaları ve baharatları ekleyip 1-2 dakika kadar daha kavurmaya devam edelim. (fotoğraftaki gibi) En son tencereyi ocaktan alıp suyu ve tuzu ilave edip içinde topak kalmamasına dikkat ederek sürekli bir tel çırpıcıyla çırpalım ve ocağa tekrar oturtalım. Tuzunu ilave edip kaynatalım. Kaynadıktan sonra 5 dk daha ocakta tutup ocağı kapatalım. Mis gibi kokan çorbamız servise hazırdırafiyet olsun ☺

Not:Su ayarını kendiniz yapın çünkü kaynadıkça kalınlaşma yapabiliyor kıvamı ne çok sulu ne de çok kalın olmalı ekstradan su takviyesi yapabilirsiniz. Kullandığım bardak 200 mllik su bardağı

Tarifin Devamı
Balkabağı Tatlısı

Balkabağı Tatlısı

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Pişirme 1 saat 30dk

Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kg soyulmuş balkabağı
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 tane karanfil
  • Portakal kabuğu rendesi

Üzerine;

  • Ceviz

Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı

Akşamdan bal kabağı soyulur ve doğranılır. Doğranan balkabağı tencereye alınır. Üzerine şeker konulur. Sabaha kadar suyunu bırakması için bekletilir. Sulanan bal kabağı ocağa alınır. İçine karanfil ve portakal kabuğu konulur. Orta ateşte yaklaşık iki saate yakın pişirilir. Soğuduktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun.

Tarifin Devamı
Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz